Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Солен бутер пай с праз и гъби

Солен бутер пай с праз и гъби

Солен бутер пай с праз и гъби4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"От нас да знаете - каквото и да приготвите с бутер тесто, винаги ще бъде много вкусно"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 600 г
  • зелен лук - 1/2 връзка
  • чушки - 1 бр.
  • праз - 1 голям стрък
  • лук - 1 глава
  • див чесън - 1/2 връзка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чесън - 2 скилидки
  • гъби - 200 г челядинки
  • сладка царевица - 100 г
  • крема сирене - 1 пакетче (125 г)
  • рулца от раци - 5 бр.
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • маково семе
  • захар - 1 к.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете праза на кръгчета, зеления лук на ситно, а третия вид лук на полумесеци.

Чушката нарежете на лентички.

Сложете тези продукти заедно с измитите гъби в дълбок тиган с мазнина и ги пържете със захарта.

Сипете вътре крема сиренето и заквасената сметана и разбъркайте.

Нарежете дивия чесън, скилидките и магданоза на ситно.

Добавете ги в тигана с нарязаните на кръгчета рулца от раци.

Овкусете плънката за соления пай със сол.

Разстелете бутертестото във форма за пай - изрежете излишната част от него и я сложете отстрани на тавата.

Изсипете вътре плънката.

От останалото тесто изрежете различни форми и ги сложете отгоре.

Поръсете с вода и маково семе и го сложете да се пече до готовност.

Соленият бутер пай с праз и гъби е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: