Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Каши»Пролетна кремсупа с коприва и праз

Пролетна кремсупа с коприва и праз

Пролетна кремсупа с коприва и праз
Снимка: Виктория Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Страшно много витамини има в тази крем супа от коприва, така че не я подценявайте"

Необходими Продукти

  • коприва - 2 купи
  • праз - 2 стръка
  • лук - 1/2 глава
  • картофи - 500 г
  • чесън - 2 скилидки
  • захар - 1 ч.л.
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • зеленчуков бульон - 1 с.л. на прах
  • пилешки бульон - 1 буркан
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре копривата.

Нарежете праза и лука и ги запържете в голяма тенджера заедно със захарта.

Добавете копривата и предварително обелените и нарязани на едро картофи.

Сипете бульона и добавете нарязания на половинки чесън.

Овкусете копривената каша с подправките.

Варете е я до готовност, след това я пасирайте.

Върнете я на котлона за още няколко минути.

Поднесете я с 1 с.л. заквасена сметана.

Пролетната кремсупа с коприва и праз е много вкусна.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: