Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Пролетна Манджа с Коприва

Пролетна Манджа с Коприва

Пролетна Манджа с Коприва
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Излезе ли свежата коприва, задължително трябва да опитате тази вкусна пролетна манджа с коприва"

Необходими Продукти

  • коприва - 300 г
  • ориз - 1 к.ч.
  • лук - 1 бр. (сух или пресен)
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бял пипер - щипка на прах
  • джоджен - 3 стръка
  • олио
  • сол
  • шунка - 100 г или филе (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го сипете в тенджера с олио.

Копривата хубаво почистете като вземете връхчетата и листата, измийте я и отцедете.

След като лукът се е задушил за кратко, прибавете и копривата.

Заедно ги задушете и поръсете със червения пипер, сипете топла вода и след като кипне, прибавете и измития ориз.

Овкусете манджата с подправките и варете до сваряване на ориза, по желание, преди да изключите котлона, прибавете ситно нарязана шунка, пушено филе или друг вид колбас.

Пролетна Манджа с Коприва е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: