Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гювеч»Зрял боб с джолан в гювеч

Зрял боб с джолан в гювеч

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Зрял боб с джолан в гювеч
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
28/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
5
"Ей това си е вкусна селска манджа - джолан с боб в гювеч"

Необходими Продукти

  • боб - 500 грама бял
  • зелен лук - 1 връзка
  • свински джолан - 700 грама (обезкостен)
  • моркови - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 брой
  • домати - 1 - 2 броя
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бира - 200 мл
  • пушен червен пипер - 1/2 ч.л.
  • магданоз
  • олио
  • сол
  • босилек
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от предишната вечер в студена вода. На следващия ден го залейте с нова вода и го сварете.

Сварете свинския джолан и го обезкостете.

Сипете олио в тиган и го загрейте. Задушете наситнените чушка, морков и двата вида лук.

Прибавете отцедения боб и наситнения домат. Налейте бирата и овкусете с посочените подправки.

Накрая добавете свинското месо.

Прехвърлете всичко в гювеч и сипете малко течност от варенето на месото.

Сложете в студена фурна, включете я и печете до готовност.

Зрелият боб с джолан в гювеч е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: