Начин на приготвяне
Сложете маслото и малко олио в подходящ съд. Запържете 3 с.л. брашно и малко по малко добавете прясното мляко, разбърквайки с телена бъркалка.
Обелете и минете чесъна през преса за чесън. Добавете го заедно със сол, черен пипер и индийско орехче. Измийте спанака.
Отделете част от готовия сос Бешамел настрани. Към другия добавете спанака и малко вода. Гответе до задушаване и махнете от котлона.
Почистете и накълцайте лука на ситно. Обелете и настържете тиквичката. Сложете олио в дълбок тиган, добавете зеленчуците, запържете и добавете 2 с.л. брашно и доматения сок.
Накъсайте пилешкото на парченца, добавете заедно със сол и черен пипер. Оставете да се готви до сгъстяване и започнете да сглобяване невероятната лазаня.
В тава от йенско стъкло сложете малко мазнина. Сложете 2 кори за баница, прегънати на две. Нанесете сос Бешамел, после доматен сос. Направете същото отново с 2 кори и сосовете. Така процедирайте с всички кори за лазанята с пилешко.
Настържете кашкавал отгоре и сипете Бешамела, който отделихте по-рано.
Печете лазанята със спанак, докато стане готова.
Лазанята с пилешко и спанак е чудесна!