Южноамерикаснки царевичен снакс

Maria  TonchevaMaria TonchevaНовак28314
01/12/2013
"Готови ли сте - днес ще готвим хрупкав снакс по южноамериканска рецепта "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 952
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 3 1/3 чаши (500 г)
  • сирене - 1 1/4 чаши, Моцарела
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 2 чаши (500 мл)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Царевичното брашно, сиренето, солта и водата се разбъркват в голяма купа, за да се получи меко тесто. Полученото тесто се покрива с кухненска кърпа и се оставя да почива 5 мин.

Тестото се разточва върху набрашнен работен плот на кора с дебелина около 2 см. Изрязват се кръгове с диаметър 8 см. Маже се дъното на чугунен тиган с растителна мазнина върху котлон на средно силен огън.

Снаксовете се пържат около 3-4 мин., от всяка страна или докато образуват златиста коричка. Отделят се постоянно от дъното на тигана с дървена шпатула, в противен случай ще залепнат. Сервират се топли, като може да ги разрежете на 2 части и да ги напълните с шунка и кашкавал/сирене.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Радичко
Радичко
30.01.2014 19:20
А в Южна Америка дали се яде Моцарела, е друг въпрос...
2
0