Украински Борш

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
630
1
01/12/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене1 мин.
Общо31 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо15 129
  • Преглеждания за месеца236
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • червено цвекло - 500 г, обелено и нарязано на ленти. Заделя се част от него за стъргане
  • моркови - 2 бр., нарязани на ленти
  • ряпа - 1/2 глава, средно голяма, нарязана на ленти
  • пащърнак - 1/2 глава, средно голяма, нарязана на ленти
  • керевиз - 100 г или шведско зеле, нарязани на ленти
  • картофи - 1 бр., нарязан на ленти
  • зеле - 500 г., накълцано на ситно
  • праз - 2 бр. само белите части, ситно нарязана
  • зеленчуков бульон - 2.25 л
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • черен пипер - 6 зърна
  • дафинов лист - 1 листо
  • балсамов оцет - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера се слагат червеното цвекло, морковите, ряпата, пащърнакът, керевизът, картофът, зелето, празът и зеленчуковият бульон.

Добавя се с бъркане доматеното пюре, черния пипер на зърна, дафиновия лист, оцета и захарта около 20 мин. или докато омекнат зеленчуците. Заделената част от цвеклото се стърже и се вари още 5 мин.

Рейтинг

5 2
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#240489
Не чего общего с украинским борьщем не имеет!!!! На вид Похоже, что в красный соус нарезали лапти китайского происхождения.
0
0
Александр
Александр
12.09.2014 22:31
Результат не может быть хорошим, поскольку разные овощи имеют разное время приготовления.
Иначе как дискредитацией русской кухни этот рецепт не назовешь.
3
1
Боян
Боян
01.12.2013 22:06
Този борш е по-добър и от украинския!
0
2