Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пастицио»Гръцко пастицио с макарони и кайма

Гръцко пастицио с макарони и кайма

Гръцко пастицио с макарони и кайма3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Запомнете едно - едвам ще дочакате това гръцко пастицио да стане готово"

Необходими Продукти

  • кайма - 400 грама
  • макарони - 400 грама
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • моркови - 1 брой
  • домати - 1 ч.чаша смлени
  • чесън - 2 скилидки
  • босилек - 1 с.лъжица
  • риган - 1 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • бял сос
  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 1.5 с.л.
  • индийско орехче - 2 щ.
  • кашкавал - за поръсване
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните в подсолена вода, извадете и ги отцедете.

Наситнете чесъна, моркова и лука, задушете ги в загрята мазнина. Щом поомекнат, прибавете каймата и бъркайте до нейното побеляване.

В този момент сипете смлените домати и овкусете с подправките - черен пипер, босилек, риган и сол.

Отделно пригответе белия сос. В малка тенджерка разтопете маслото и запържете брашното. Сипете прясното мляко, поръсете с индийско орехче и сол.

В подходяща тава за печене сипете половината от макароните. Отгоре разпределете от соса с каймата, а върху него - останалите макарони.

Залейте пастициото с белия сос и поръсете с настърган кашкавал.

Загрейте фурната на 190 градуса. Печете гръцкото ястие до получаване на апетитен загар.

Гръцкото пастицио с макарони и кайма е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: