Начин на приготвяне
Сложете каймата в купа и добавете към нея наситнения лук. Накиснете сухарите в леко затоплено мляко и щом омекнат ги отцедете и прибавете в купата.
Добавете още 1 яйце и сода, овкусете с черен пипер, кимион и чубрица. Омесете каймата и приберете в хладилник.
През това време пригответе доматения сос. Наситнете лука, моркова и чесъна, запържете ги в сгорещено олио.
Добавете наситнените домати от консерва и поръсете с босилек, сол, захар и риган. Когато сосът кипне го свалете от огъня.
От овкусената кайма оформете кюфтенца. Сложете хартия за печене в тава и наредете кюфтенцата.
Загрейте фурната на 200 градуса и печете кюфтенцата за 20 минути. Извадете и ги полейте с доматения сос, върнете във фурната за още половин час. Поръсете с наситнен магданоз и сервирайте.
Сочните кюфтета в зеленчуков сос са готови.