Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Сочни кюфтета в зеленчуков сос

Сочни кюфтета в зеленчуков сос

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Сочни кюфтета в зеленчуков сос3 / 3
07/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Само си представете как ухаят тези кюфтенца - направо искаме още сега да ги опитаме отново"

Необходими Продукти

  • кюфтета
  • сухари - 2 филийки
  • яйца - 1 брой
  • кайма - 500 грама
  • сода - 1 к.л.
  • лук - 1 глава
  • прясно мляко - 200 мл
  • кимион - 1/2 к.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • доматен сос
  • домати - 1.5 ч.ч. консервирани
  • босилек - 1 к.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • захар - 1/2 к.л.
  • моркови - 1 брой
  • риган - 1 к.л.
  • магданоз
  • олио - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете каймата в купа и добавете към нея наситнения лук. Накиснете сухарите в леко затоплено мляко и щом омекнат ги отцедете и прибавете в купата.

Добавете още 1 яйце и сода, овкусете с черен пипер, кимион и чубрица. Омесете каймата и приберете в хладилник.

През това време пригответе доматения сос. Наситнете лука, моркова и чесъна, запържете ги в сгорещено олио.

Добавете наситнените домати от консерва и поръсете с босилек, сол, захар и риган. Когато сосът кипне го свалете от огъня.

От овкусената кайма оформете кюфтенца. Сложете хартия за печене в тава и наредете кюфтенцата.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете кюфтенцата за 20 минути. Извадете и ги полейте с доматения сос, върнете във фурната за още половин час. Поръсете с наситнен магданоз и сервирайте.

Сочните кюфтета в зеленчуков сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: