Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени гъби»Пълнени гъби с ориз и маслини

Пълнени гъби с ориз и маслини

Пълнени гъби с ориз и маслини
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Предястие от пълнени гъби с ориз и маслини, което влиза в нашия топ 5"

Необходими Продукти

  • моркови - 1 малък
  • червен пипер - 1/4 ч.л.
  • печурки - 10 бр.
  • мащерка - 1/4 ч.л.
  • маслини - 10 бр.
  • сол
  • олио - 3 с.л.
  • чушки - 1 бр. червена
  • лук - 1/2 глава
  • ориз - 1 к.ч.
  • чубрица - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ще ви трябват по-големи гъби, които да обелите и да махнете пънчетата. Накълцайте на ситно лука, чушката и моркова. Запържете в дълбок тиган.

Добавете малко вода и предварително измития ориз. Овкусете с мащерка, сол, червен пипер и чубрица. Сипете 2 к.ч. вода и гответе до поемане на водата от ориза.

Сместа разпределете по гъбите и запечете пълнените гъби на 180 градуса.

Щом са готови, забодете по една маслина и поръсете гъбите на фурна с магданоз.

Поднесете ефектното предястие от пълнени гъби с ориз и маслини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: