Супа от леща с печурки

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Супа от леща с печурки
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
27/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Добавете печурки към супата от леща, за да опитате нещо по-различно и апетитно"

Необходими Продукти

  • гъби - 150 грама
  • домати - 1 (настърган)
  • моркови - 1 брой
  • леща - 200 грама
  • дафинов лист - 2 броя
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • целина - стрък
  • магданоз - щ.
  • черен пипер - щ.
  • зехтин - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете измитата леща в тенджера, сипете вода и кипнете в продължение на 2-3 минути.

Прецедете лещата и я измийте под течаща вода.

В друга тенджерка сипете зехтина и го загрейте. В него запържете до златисто наситнените целина, морков и лук. Прибавете лещата и нарязаните гъби.

Сипете литър топла вода и посолете. Пуснете вътре двете скилидки чесън и дафиновите листа.

Гответе супата от леща до готвоност. Малко преди да я свалите от огъня, прибавете настъргания домат и варете още 10-тина минути.

Поръсете готовата супа с черен пипер и прясно нарязан магданоз.

Супата от леща с печурки е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: