Нахутена къри яхния

Нахутена къри яхния
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Точно така обичаме нахутената яхния - леко пикантна и с много магданоз"

Необходими Продукти

  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1/2 бр.
  • джинджифил - малко парче
  • къри
  • кимион
  • куркума
  • черен пипер
  • нахут - 1 1/2 ч.ч. сварен
  • кокосово мляко - 1 консерва от 400 мл
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • сол
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • кокосово брашно 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте 2 с.л зехтин и запържете лука и чесъна, нарязани на дребно.

Добавете подправките: къри, кимион, куркума и черния пипер.

Запържете за 1-2 минути и налейте кокосовото мляко.

Сложете доматеното пюре и нахута. Варете за около 10 минути.

Махнете от котлона постната яхния.

Добавете кокосовото брашно и лимоновия сок.

Разбъркайте и оставете за около 5 минути така.

Сервирайте нахутена къри яхния в дълбоки чинии като всяка поръсите със сух магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: