Начин на приготвяне
На средно силен огън загряваме тиган. Добавяме наденицата и готвим, като разбъркваме от време на време до златисто, след което я изваждаме и оставяме настрана.
Намаляваме котлона до умерено и добавяме зехтина и зеленчуците.
Готвим, като разбъркваме от време на време, докато лукът омекне. Прибавяме босилека, ригана и червения пипер, а след минута и чесъна.
Прибавяме лещата, доматите, пилешкия бульон и дафиновия лист, като разбъркваме добре, за да се смесят.
Оставяме да заври, след това намаляваме огъня и оставяме да къкри, докато лещата омекне - около 1 час.
Накрая подправяме на вкус със сол и черен пипер, добавяме пармезана и наденицата заедно със сока от лимон и разбъркваме вкусната леща яхния.
Сервираме леща с пушена наденица с допълнително настърган пармезан.