Начин на приготвяне
Пресейте в купа двата вида брашно.
Прибавете бакпулвера, солта и захарта. Разбъркайте и оформете кладенче.
Настържете на едро ренде кашкавала и маслото, което трябва да е добре охладено.
Прибавете ги към сухата смес заедно с киселото мляко и едно яйце.
Омесете меко и лепкаво тесто.
С намазнени пръсти късайте от тестото и оформете хлебчета. От това количество излизат 8-10 малки хлебчета.
Наредете ги в тава, покрита с хартия за печене, на разстояние едно от друго.
Нарежете кашкавал и поставете по едно парче върху всяка питка, като го притиснете леко навътре.
Загрейте фурната на 180°C и сложете кашкавалените хлебчета с лимец и царевично брашно да се пекат за приблизително 30 минути.
Разтопете малко масло и прибавете към него нарязан на ситно пресен магданоз, пресована скилидка чесън и щипка сол.
Разбъркайте и намажете с тази смес готовите хлебчета, докато са още горещи.