gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пълнена кокошка с булгур и кисело зеле

Пълнена кокошка с булгур и кисело зеле

Виктория ГеоргиеваВиктория Георгиева
Мастър Шеф
3132k7377081
Пълнена кокошка с булгур и кисело зеле
Снимка: Виктория Георгиева
1 / 4
13/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции5
"Запазете си още сега тази рецепта за пълнена кокошка с булгур и кисело зеле и при първа възможност я пригответе"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кокошката се измива добре. Домашните кокошки са по-жилави, затова я клокваме за половин час в тенджера под налягане.

Лукът се почиства и нарязва на ситно. Киселото зеле се нарязва на ситно.

В голям тиган се слага олио. Запържва се лукът.

Добавя се, да се запържи и булгурът. А след това и киселото зеле. Добавя се около 2 супени лъжици червен пипер и черен пипер на вкус. Разбърква се.

Добавя се от пилешкия бульон, в който се клокна пилето - около 7 черпака /по ваша преценка/, за да омекне булгурът. Овкусява се със сол.

Пилето се пълни с готовия булгур с кисело зеле. Останалата плънка се изсипва в йенско стъкло.

Разпределя се, като по средата се оставя дупка за кокошката.

Сипва се около 2 чаши вода. Пилето се посолява отгоре и се слагат късчета масло. Захлупва се с капака и пълнената кокошка се пече 3 часа.

Кокошката се завърта периодично и при необходимост се добавя още вода.

Последния половин час се маха капакът, за да се запече.

Заповядайте да опитате пълнената кокошка с булгур и кисело зеле.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: