Начин на приготвяне
Овкусяваме каймата със сухите подправки, единия ситно нарязани лук.
Патладжаните нарязваме на тънки филии.
В тиган си загряваме мазнина и ги пържим от двете страни до златисто.
След това ги поставяме върху кухненска хартия да обере мазнината.
След това взимаме филия патладжан, слагаме част от каймата и навиваме рулце, продължаваме по-същия начин с останалите - до изчерпване на продуктите.
Падреждаме патладжанените рулца в тавата за печене, може да се използва и глинен гювеч.
В цетъра слагаме нарязаните на ивички цветни чушки, може и каквито имате, и нарязания на ситно чесън.
Добавяме нарязаните домати, посоляваме и слагаме пресни подравки.
Покриваме с фолио и печем на 200°C за около 70 минути.
Патладжанените рулца с кайма и доматен сос може да поднесете върху гарнитура от ориз.