Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Лозови сармички с млечен сос

Лозови сармички с млечен сос

Лозови сармички с млечен сос
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
150 мин.
Порции
5
"Вкусни лозови сармички с млечен сос - ще си хапнете ли"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 3 глави
  • лозови листа - консервирани
  • олио - 5 с.л.
  • сол
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 350 г
  • черен пипер - щипка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л. суха
  • за белия сос
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • яйца - 2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте на ситно моркова и лука. Задушете ги в тиган и прибавете нарязаните гъби, черния пипер и червения пипер. После сипете и ориза.

Добавете чаша вода, посолете и разбъркайте плънката за лозовите сарми. Когато оризът попие водата, добавете мащерката. Свалете от котлона.

С помощта на лъжица сипете от сместа върху лозовите листа. Оформете сармичките.

Намазнете тенджерата и застелете лозовите листа. Наредете отгоре лозовите листа. В тенджерата сипете още 2 и 1/2 ч.ч. вода, затворете капак и сложете на слаб котлон.

Пригответе соса като запържите брашното в олиото. Добавете вода, разбъркайте и добавете половината от киселото мляко. Другото разбийте с яйцата и добавете в тенджерата соса. Посолете.

Лозовите сармички с млечен сос са готови!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: