Начин на приготвяне
Накълцайте на ситно моркова и лука. Задушете ги в тиган и прибавете нарязаните гъби, черния пипер и червения пипер. После сипете и ориза.
Добавете чаша вода, посолете и разбъркайте плънката за лозовите сарми. Когато оризът попие водата, добавете мащерката. Свалете от котлона.
С помощта на лъжица сипете от сместа върху лозовите листа. Оформете сармичките.
Намазнете тенджерата и застелете лозовите листа. Наредете отгоре лозовите листа. В тенджерата сипете още 2 и 1/2 ч.ч. вода, затворете капак и сложете на слаб котлон.
Пригответе соса като запържите брашното в олиото. Добавете вода, разбъркайте и добавете половината от киселото мляко. Другото разбийте с яйцата и добавете в тенджерата соса. Посолете.
Лозовите сармички с млечен сос са готови!