Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Бърза лазаня Болонезе с готови кори

Бърза лазаня Болонезе с готови кори

Бърза лазаня Болонезе с готови кори
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Бързо ще съберете цялото семейство около масата, когато им кажете, че лазанята е сервирана"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 1 кутия (500 г)
  • За сос Болонеза
  • кайма - 500 г телешка
  • домати - 300 мл смлени
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • черен пипер - 1 /2 к.л.
  • босилек - 1 с.л. сух
  • червено вино - 100 мл.
  • риган - 1 ч.л.сух
  • За сос Бешамел
  • брашно - 3 с.л.
  • краве масло - 1 с.л.
  • прясно мляко - 400 мл
  • моцарела - 150 г настъргана
  • кашкавал - 200 г
  • индийско орехче - 1 щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За соса Болонезе нарежете лука, моркова и чесъна на ситно и ги задушете в дълбок тиган.

Добавете към тях каймата и бъркайте, докато стане на трохи.

Сипете виното, а след няколко минути и доматите, босилека, ригана и черния пипер.

За соса Бешамел запържете първо брашното.

Сипете прясното мляко на тънка струя при непрекъснато бъркане.

Оставете соса да се сгъсти и тогава го овкусете със солта и индийското орехче.

Попарете готовите кори за лазаня.

Сложете от соса Бешамел на дъното на правоъгълна тава, отгоре сложете ред кори, отново сос Бешамел, след това сос Болонезе, моцарела и кашкавал. Продължете да редите домашната лазаня по същия начин до изчерпване на продуктите.

Сложете я да се пече за около 30 минути на 200 °C.

Бързата лазаня Болонезе с готови кори е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Мариана Филипова - всеки път се получава супер!
20.04.2024 14:44
1
Галина Михайлова
Галина Михайлова
Получи се.
21.11.2021 12:02