gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнозърнест Хляб»Пълнозърнест хляб с бира и мед

Пълнозърнест хляб с бира и мед

НикиНики
Иноватор
5044k2k6942
Пълнозърнест хляб с бира и мед
Снимка: Ники
1 / 7
14/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашната поставяме ги в купа.

В купичка добавяме захарта, маята и топлата вода, разбъркваме и оставяме да шупне.

Смесваме бирата с течния мед, сладкото, солта и зехтина. Добавяме маята към бирата и разбъркваме.

Започваме да добавяме пресятото брашно. Ще се получи лепкаво тесто, намазнете ръцете си и започнете да прехвърляте тестото от едната в другата ръка за около 2 минути.

Намазняваме го, поставяме в купа и покриваме с кърпа за около 40 минути, след това отново го размесваме и оставяме за още 40 минути.

Слагаме брашно на плота и разточваме тестото на квадрат с височина 1 см.

Събираме плика, взимаме го в ръце и оформяме топка. Покриваме пълнозърнестото тесто за 20 минути.

Смесваме си продуктите за намазване, намазваме хляба, поръсваме с люспите и правим разрези.

Печем вкусния пълнозърнест хляб в предварително загрята фурна на 220°C 25 минути, след това намаляваме на 200°C и печем още 10 минути.

Този пълнозърнест хляб с бира и мед определено ще ви хареса.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: