5 минутен хляб

Ivi  VaccaIvi Vacca
Иноватор
4525k1k956
5 минутен хляб
Снимка: Ivi Vacca
1 / 3
14/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
"Поднесете този хляб с домашно билково масло и се насладете !"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 500 г от лимец*
  • мая - 1 пакетче 7 г суха
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • тиквени семки - 1 с.л. смлени или овесени ядки
  • слънчогледови семки - 1 с.л. смлени
  • кисело мляко - 3 с.л. или заквасена сметана
  • топла вода - 375 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното /*или комбинация от бяло фино брашно от лимец (тип 500) и пълнозърнесто по избор/ със сухата мая.

След това добавете солта, захарта, смлените тиквени и слънчогледови семки, ако ви харесва и овесени ядки, водата и киселото мляко и омесете всичко в гладко тесто за хляб.

Оставете тестото да втаса за пет минути. След това прехвърлете тестото в студена фурна в застлана с хартия за печене тава и печете 50 минути на 200 градуса без вентилатор.

Този вкусен пълнозърнест хляб е подходящ за деца, приготвен с овесени ядки и най-добре с фино бяло брашно от лимец.

Поднесете 5 минутен хляб с домашно билково масло и се насладете !

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: