Празничен фасул

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Празничен фасул2 / 2
15/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5-6
"Вярвате или не, но на празничната трапеза трябва да има и празничен фасул"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г
  • ориз - 1 к.ч.
  • чушки - 4 бр. червени
  • люти чушки - 2 бр.
  • домати - 3 бр.
  • олио - 1 к.ч.
  • магданоз
  • джоджен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисвате фасула за 1 нощ в подсолена вода, след което го изплаквате и го варите 15-20 минути в нова вода. Сменяте водата и продължавате да варите на умерен огън, докато фасулът омекне. Прибавяте нарязаните чушки, препечените люти чушлета, 1 цяла обелена глава лук и 2 с.л. олио.

Малко преди фасулът да се свари напълно, слагаме ориз и другата глава лук, която сме нарязали много ситно и сме задушили в останалата мазнина и малко вода заедно с обелените и настъргани домати. Посоляваме, поръсваме с червения пипер и варим боба още 15-20 минути на тих огън.

Преди да поднесем, поръсваме със ситно нарязан магданоз и стрит джоджен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Впечатляващ резултат! Благодаря!
10.02.2020 12:34