Свинско печено в бира

06/08/2009
Боян
отБоянНовак
"Уникално крехки и сочни свински пържолки печени в бира с мащерка и риган"
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 604
  • Преглеждания за месеца151
  • Преглеждания за седмицата36
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинско месо - рибица 1 кг.
  • мащерка - изсушена 1 ч. л.
  • риган - изсушен 1 ч. л.
  • лук - 50 гр.
  • чесън - 10 гр.
  • олио - 2 с. л.
  • бира - тъмна 250 мл.
  • захар - 1 ч. л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се почиства от мазнини и се оформя.

Смесват се солта и стритите мащерка и риган. Подправките се втриват в месото.

Месото се запържва от всички страни в нагорещеното растително масло. Поставя се в тавичка, а в тигана се задушава ситно нарязаният лук и скилидките чесън.

След като се задушат, се добавят бирата и захарта. Сместа се кипва и се изсипва върху поставеното в тавичката месо.

Месото се пече в умерена фурна около 90 минути

Нарязва се на филии. По 2-3 бр. за порция и се сервира топло. подобни рецепти тук

5 12
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

dimo
dimo
18.09.2013 20:57
рибицата цяла ли се пече или нарязана
0
0
Мими
Мими
12.06.2013 17:15
Добре изглежда!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв