Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Свинско месо, печено в тъмна бира

Свинско месо, печено в тъмна бира

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Свинско месо, печено в тъмна бира1 / 2
06/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1.8 кг рибица
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • бира - 500 мл тъмна
  • масло - 50 г
  • брашно - 60 г
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр. стрит
  • риган - 1/4 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете свинското от мазнини или ципи. Овържете го с дебел конец.

В плитък съд смесете солта мащерката и дафиновия лист и оваляйте в тях месото. Приберете го за 2 часа на студено.

Загрейте олиото и запечатайте месото от всички страни. Прехвърлете го в огнеопурен глинен съд, а в мазнината от пърженето сложете едро нарязания лук и чесъна.

Задушете зеленчуците 5-6 минути. Налейте бирата и захарта, разбъркайте добре и оставете да клокне на котлона. Залейте с нея свинското месо и го печете 1 1/2 часа в предварително загрята на 150 г фурна.

Извадете свинското месо в затоплена чиния, а сосът от печенето прехвърлете в тиган и кипнете. Постепенно добавете маслото, което предварително сте разбили с брашното. Бъркайте до получаването на гъст сос и свалете от котлона.

Поднесете свинското, нарязано на филийки, обилно полято с ароматен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: