Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свинско, запечено с бира в пергамент

Свинско, запечено с бира в пергамент

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Свинско, запечено с бира в пергамент
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Не ви трябва помощ за приготвянето, но от нас да го знаете - най-вкусно е, споделено с приятели"

Необходими Продукти

  • свински врат - 1 кг
  • тъмна бира - 250 мл
  • мащерка - 1 ч.л. изсушена
  • риган - 1 ч.л. изсушен
  • червен лук - 50 г
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
  • За пастета от бял боб
  • бял боб - 500 г сварен
  • орехи - 1/2 ч.ч. счукани
  • майонеза - 150 г
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • кимион - 1 ч.л.
  • растителна мазнина - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • лимонов сок
  • За гарнитура
  • червени пиперки - смлени от буркан
  • чесън - скилидка
  • растителна мазнина - 2 с.л.
  • балсамико - 1 с.л.
  • сол
  • И още
  • спанак - 500 г
  • чери домат
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се почиства от мазнини, измива се и се подсушава добре. Смесваме всички подправки. Втриваме ги хубаво в месото.

Месото се запечатва за около 2 минути от всяка страна в горещ тиган и 1-2 с. л. растителна мазнина. Изважда се и се сгъва в хартия, напоена с мазнина. Поставя се в тава.

В мазнината карамелизираме ситно нарязания спанак. Отделяме го в чиния. В тигана прибавяме лука, нарязан на едри полумесеци.

Изваждаме го в купа. Тигана деглазираме с бирата. Сместа изсипваме в тавата към месото и печем в умерена фурна на 170 градуса за около 60 минути. 10 минути преди да извадим месото от фурната, махаме пергамента, за да получим хрупкава коричка. Преди да нарежем свинското месо, то трябва да почине около 30 минути.

В блендер изсипваме сварения фасул, карамелизирания лук и останалите съставки. Смиламе до хомогенност и опитваме на вкус. Ако консистенцията на сместа е по-гъста, разредете с лимонов сок или с малко вода, в която е врял фасулът. Пастетът е готов.

Извадените от буркана изпечени пиперки ги отцеждаме в гевгир. Текстурата на разядката не трябва да е разводнена, защото трудно ще я оформим. Смиламе пиперките в блендер на едро, прибавяме малко растителна мазнина, балсамико и скилидка чесън.

Готови сме за сглобяване на ястието. Запеченото месо поставяме върху пюрето от бял боб. С помощта на ринг оформяме разядката от пиперки. Върху нея поставяме карамелизирания спанак, който е с хрупкава текстура. От чери домата оформяме розичка, с която декорираме разядката.

Аранжираме с листенца пресен риган. Сервираме с чаша червено вино.

Пожелавам ви добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: