Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Баница с тиквички и извара

Баница с тиквички и извара

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12130462
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Баница с тиквички и извара
Снимка: Ilinka
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Още една чаша кисело мляко и перфектната закуска е тук!"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г фини
  • тиквички - 2 бр.
  • извара - 400 г
  • кисело мляко - 300 г
  • мляко - 500 мл
  • яйца - 4 бр.
  • бакпулвер - 10 г
  • заквасена сметана - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете един лист кора за баница в по-дълбока тава.

В дълбока купа разбийте яйцата.

Добавете изварата, киселото мляко, млякото и бакпулвер. Смесете добре.

Измийте тиквичките и настържете с кората. Смесете тиквички с млечните съставки.

Потопете всяка от корите за баница в сместа и леко намачкайте.

Подредете намачканите кори една до друга. Поставете последния лист кора в края.

Печете баницата с извара на 200 °C за 30 минути.

Извадете готовия солен пай с тиквички и ги намажете със заквасената сметана.

Поднесете баницата с тиквички и извара за закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: