Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Солен пай с телешко месо

Солен пай с телешко месо

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Солен пай с телешко месо
Снимка: Gordana Danilov
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Време е за вкусна вечеря, след която мъжът ви ще ви гледа някак доволно и любовно"

Необходими Продукти

  • кора за пай - 500 г кори за баница или бутертесто
  • телешко месо - 600 г
  • лук - 1 по - голяма глава
  • червен пипер - 1 бр.
  • лют пипер - 2 бр.
  • магданоз - 1 с.л.
  • телешки бульон - 1 бр. кубче
  • кимион - 1 ч.л., прах
  • морска сол - на вкус
  • черен пипер - прясно смлян
  • зехтин - според нуждите
  • за покриване на кора
  • яйца - 2 бр.
  • зехтин - 100 мл
  • газирана вода - 300 мл минерална
  • морска сол - според нуждите
  • за поръсване
  • сусам - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, лютият пипер и магданозът се нарязват на ситно. Нарежете червения пипер на кубчета.

В голям тиган запържете чушките в загрят зехтин, добавете лука и след няколко минути каймата. Поръсете с нарязаното кубче месо, сол, черен пипер, смесете кимион и магданоза.

Когато месото промени цвета си, го свалете от котлона.

В подходяща купа разбийте яйцата, олиото и минералната вода.

Добавете сол на вкус.

Намажете подходяща тава за печене или гювече.

Пребройте корите и ги разделете на три части.

Поставете първата 1/3 от кората в подготвената форма за печене, намажете всяка с топинга, подредете 1/2 от плънката, повторете процедурата с втората трета от кората, както и с останалия пълнеж и кори. Намажете последната кора и поръсете със сусам по желание вкусния солен пай.

Включете фурната да се загрее до 180°C.

През това време кората леко ще поеме цялото покритие.

Печете този овчарски пай около 30 минути до златисто кафяво.

Този солен пай с телешко месо си подхожда с чаша хубаво червено вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: