Гевречета от варено тесто

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак315
16/01/2014
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 142
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 300 г
  • яйца - 7 бр
  • пудра захар - 60 г
  • масло - половин пакетче краве
  • вода - 500 мл
  • мазнина - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате водата заедно с маслото. Сипвате брашното като бъркате непрекъснато, докато тестото започне да се отделя от стените на съда.

Отстранявате съда от огъня, изчаквате тестото да поизстине и прибавяте едно по едно яйцата и накрая - захарта. Бъркате с дървена лъжица, докато получите гладка смес.

Късате от така приготвеното тесто топчета, оформяте ги като гевречета и ги пържите в силно сгорещена мазнина. Поднасяте ги топли, като по желание ги поръсвате с пудра захар.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар