Кисело зеле с хрян
gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Кисело зеле с хрян

Кисело зеле с хрян

Sandra PalikarovSandra Palikarov
Новак
7222k2549
Кисело зеле с хрян
Снимка: Boki Lazic
1 / 3
17/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне180 мин.
Общо180 мин.
"Пикантно кисело зеле, което върви изключително добре с варена ракия"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зелето и откъснете първите зелеви листа. Извадете корена и напълнете със сол. Дълбоко изрежете корена. Нарежете някои зелки на четвъртинки, които ще ви трябват, за да запълните кухините.

Подредете зелевите глави в бъчвата и поставете четвъртинки между празните пространства. Поставете парчетата хрян между зелето.

Залейте зелето с вода и натиснете с камък или буркан, пълен с 1. 5 литра вода.

Проверявайте всеки ден, ако е необходимо да направите още саламура.

Киселото зеле с хрян е готово.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: