Филе от риба на скара с орехов сос

03/12/2013
Ани Шаварш
отАни ШаваршНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 284
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 2 кг скумрия или кефал
  • олио - 150 мл
  • орехи - 150 г
  • чесън - 7 - 8 скилидки
  • оцет - 50 мл
  • чушки - 2 - 3 бр люти
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно почиствате рибата кожата и костите, след което я нарязвате на порции. Овкусявате парчетата риба със сол и черен пипер. Намазваме ги обилно с олио и ги запичаме върху нагорещената скара. Печем рибата до готовност.

Натрошаваме на ситно почистените орехови ядки, които предварително сме попарили за няколко минути във вряла вода или рибен бульон. Добавяме ситно нарязаните люти чушки и магданоз. Овкусяваме с пресован чесън, черен пипер, сол и оцет.

Поднасяме изпечените на скара рибни филенца с гарнитура по избор, като предварително сме ги залели с ореховия сос.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар