Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Филе от риба на скара с орехов сос

Филе от риба на скара с орехов сос

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Филе от риба на скара с орехов сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • риба - 2 кг скумрия или кефал
  • олио - 150 мл
  • орехи - 150 г
  • чесън - 7 - 8 скилидки
  • оцет - 50 мл
  • чушки - 2 - 3 бр люти
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно почиствате рибата кожата и костите, след което я нарязвате на порции. Овкусявате парчетата риба със сол и черен пипер. Намазваме ги обилно с олио и ги запичаме върху нагорещената скара. Печем рибата до готовност.

Натрошаваме на ситно почистените орехови ядки, които предварително сме попарили за няколко минути във вряла вода или рибен бульон. Добавяме ситно нарязаните люти чушки и магданоз. Овкусяваме с пресован чесън, черен пипер, сол и оцет.

Поднасяме изпечените на скара рибни филенца с гарнитура по избор, като предварително сме ги залели с ореховия сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: