Начин на приготвяне
Кокошката се накисва във вода за един час. Отцежда се, подсушава се и се натрива отвън и отвътре с черния пипер и солта. С част от маслото се намазва тавичка, а останалото се слага в кокошката.
Гъбите и зеленият боб се нарязват и се поливат със сока на 2 от ябълките. Добавя се почистеното грозде, лимоновият сок, маслините, сметаната и другата ябълка, нарязана на кубчета. Поръсва се с накълцания магданоз и се посолява.
Разбърква се добре и се напълва кокошката, останалата част от сместа се сипва на дъното на тавата. Кокошката се завръзва, за да не изпадне плънката.
Покрива се с алуминиево фолио и се пече на 200 градуса. В края на печенето фолиото се маха и кокошката се полива с шампанското. Пече се, докато месото получи златиста коричка.