Начин на приготвяне
Смесвоме всички продукти за палачинките и ги печем само от едната страна. Оставяме да се охладят.
За яйчения крем разбиваме жълтъците със захарта и нишестето до получаване на пяна. Добавяме топлото мляко и сметаната.
Слагаме на бавен огън и бъркаме непрекъсната за 6-7 минути да се сгъсти.
За другия крем шоколада разтопяваме на водна баня и го добавяме в яйчения крем.
Разбиваме леко маскарпонето, отделно разбиваме сметаната и я добавяме към маскарпонето. Добавяме кафето към яйчения крем.
Добавяме маскарпонето към крема и оставяме в хладилника за 5 часа.
Приготвяме си плодовете на тих огън в тенджера до омекване.
Оставяме в хладилника да се охлади. Започваме да си сглобяваме тортата, като редуваме палачинките и крема.
Завършваме с крем, изрязваме си краищата на палачинките и мажем хубаво с крем.
Поливаме тортата с плодовете и поръсваме с филираните бадеми. Оставяме в хладилника да стегне.
Палачинковата торта с маскарпоне е готова.