Вкусни кюфтенца от карфиол

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Мастър Шеф
2302k7981k9
Вкусни кюфтенца от карфиол
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 2
19/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20
"Карфиолени кюфтенца със сирене и кашкавал - разкош в чиния"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава /около килограм/
  • кашкавал - 150 грама
  • сирене - 100 грама
  • зелен лук - 1 връзка /перата/
  • магданоз - 1 връзка
  • протеин - 1 с.л. растителен /или брашно/
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - 1 щипка
  • яйца - 3 бр.
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете карфиола от листата. Сипете вода в дълбока тенджера с малко сол и олио и сложете на котлона да заври. След като водата заври, сложете главата карфиол и варете 15- 20 минути.

Карфиолът не трябва да бъде напълно сготвен, но не трябва и да е суров. След като 15-те минути изтекат, извадете карфиола в купа в гевгир и оставете да се отцеди минимум за 30 минути.

Също така трябва и да е напълно изстинал. След като карфиолът е готов, го раздробете на малки розички. Когато го правите, отцеждайте с ръка, за да може цялата течност да бъде премахната.

Сложете карфиола в купа, сложете яйцата, нарязаните на ситно пера зелен лук, нарязания магданоз и чесъна, нарязан на дребно. След това добавете подправките и протеина. Объркайте хубаво, докато се получи еднородна смес.

След като сместта е готова и време да направим нашите зеленчукови кюфтенца. Застелете тава с хартия за печене и включете фурната на 200 градуса.

Оформяйте кюфтенца с ръце и ги подреждайте в тавата на малко разстояние едно от друго. Печете до приятен златист загар.

Вкусните кюфтенца от карфиол са готови!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: