Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Сочно печено пиле с бира и червен пипер

Сочно печено пиле с бира и червен пипер

VecaVeca
Мастър Шеф
296632k318
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сочно печено пиле с бира и червен пипер4 / 4
21/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Едната бира да се залее върху пилето, друга да се изпие"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 брой
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1/2 ч.ч
  • олио
  • бира
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре пилето, след което го подсушете (избършете го с чиста кухненска кърпа от всички страни).

Посолете го добре и го намажете с червения пипер.

Застелете тава с хартия за печене, налейте малко олио, след което поставете пилето. Полейте пилето с олио.

Загрейте добре фурната и печете пилето на 180 градуса за 45 минути. Залейте пилето с бира по време на печенето.

След 45 минути печене обърнете на другата страна и печете още 45 минути (и изсипете тази бира върху обратната страна по време на печенето).

Извадете готовото пиле от фурната, оставете да се охлади. Нарежете, сервирайте и се насладете.

Сочното печено пиле с бира и червен пипер е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: