Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шницели»Свински шницел по японски Тонкацу

Свински шницел по японски Тонкацу

ИскраИскра
Помощник Готвач
1189381482
Свински шницел по японски Тонкацу
Снимка: Искра
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Взимаме си рецепта за свински шницел от японската кухня и сме доволни, че го направихме"

Необходими Продукти

  • свинско контрафиле - 400 г
  • галета - 80 г
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 1бр
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • соса Тонкацу
  • соев сос - 2 с.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • кетчуп - 1 с.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • чили - няколко капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвим шницела по японски, първо, трябва да запържим галетата в 1 с.л. зехтин за няколко минути, докато стане златиста.

На всяко парче от контрафилето правим няколко нареза напреки, след което ги начукваме и подправяме със сол и черен пипер.

Овалваме всяка една пържола, първо, в брашното, после в разбитото яйце и накрая в галетата.

Загряваме фурната на 200 °C и печем месото за 20 минути.

На 10-тата минута трябва да го обърнем свинския шницел.

За японския сос Тонкацу смесваме кетчупа, соевия сос, оцета, чилито и захарта. Разбъркваме съставките добре.

Сервираме месото нарязано и полято със соса.

За гарнитура може да използваме японска салата от зеле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: