Начин на приготвяне
Първата ступка, за да направим индийското пиле Балти, е да настържем ситно джинджифила и чесъна.
Кубчетата домати пасираме на паста и смесваме с кимиона, кориандъра, гарам масалата, куркумата, чилито на прах, киселото мляко и солта.
В тенджера загряваме олиото, добавяме горчицата, а след като се позапържи за 2-3 минути, добавяме дафиновия лист и нарязания лук.
Когато лукът омекне, прибавяме настърганите джинджифил и чесън заедно със зелените люти чушки и готвим около 10 минути. Ако яденето започва да загаря, наливаме малко вода.
Сипваме доматената смес и готвим, докато се посгъсти и се получи масала паста, като разбъркваме от време на време.
Добавяме пилето, разбъркваме добре в масала пастата, намаляме топлината и покриваме с капак вкусната пилешка яхния.
Готвим около 20 минути, като при необходимост отново може да налеем малко вода.
След като лютото пиле е готово, добавяме малко черен пипер, лимонов сок и разбъркваме.