Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко варено»Варено пилешко по ориенталски

Варено пилешко по ориенталски

Ivana MirkovićIvana Mirković
Чирак
2310112
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Варено пилешко по ориенталски3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Пиле с ориенталска нотка - гарантирано удоволствие"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 3 бр.
  • чили - 1 ч.л. на прах
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л., на прах
  • кориандър - 1 ч.л., на прах
  • кимион - 1 ч.л. на прах
  • вода - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • заквасена сметана - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Варено пилешко по ориенталски с екзотичен вкус.

Сложете в огнеупорен съд големи парчета пилешко месо с нарязан чесъна и нарязаните на кубчета домати.

Налейте вода и варете за двадесет минути. Изсипете чилито, куркумата, джинджифила, черния пипер, кориандъра, кимиона и продължете да варите.

След десет минути изсипете сметаната за готвене и варете отново за 10 минути. Накрая изсипете киселото мляко и варете още 5 минути. Украсете по желание ястието с пилешко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: