Агнешко печено с червен сос

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3392k3
Агнешко печено с червен сос
Снимка: Сергей Анчев
1 / 3
19/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
170 мин.
Общо
200 мин.
Порции
8
"Печено агнешко със страхотен червен сос"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 агнешка предна четвъртина (около 3 кг)
  • растителна мазнина - 3 с.л.
  • зелен лук - 2 връзки
  • джоджен - 1 връзка
  • лапад - 1 стиска или киселец
  • люти чушки - 3 зелени чушлета, по желание люти
  • доматено пюре - 140 г / 2 кутийки / доматено пюре - двоен концентрат
  • черен пипер - 2 ч.л. смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото се разфасова на едри парчета. Натрива се със мазнина, сол и пипер и се пече, под фолио с 1 ч.ч. вода 2 часа на 180 градуса.

В соса от тавата се разтваря пюрето, слагат се нарязаните лук, лапад, джоджен, чушлета и малко сол. С всичко това се залива месото.

Пече се /без фолиото/ още 40-50 минути на 180 градуса или докато ви хареса коричката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: