Жълт фасул с телешко

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12130462
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Жълт фасул с телешко3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Специално за почитателите на традиционните ястия, които някога са ни приготвяли нашите баби ="

Необходими Продукти

  • жълт фасул - 500 г
  • телешко месо - 400 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр
  • чесън - 2 скилидки
  • доматен сок - 200 мл
  • домати - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 40 мл
  • лют червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • дафинов лист - 2 бр.
  • магданоз - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Налейте олио в тенджера и добавете ситно нарязаните на ситно чесън и лук и нарязания морков. Всички събрани и запържете.

Нарежете телешкото месо на кубчета и запържете заедно с лука, като бъркате непрекъснато, докато месото покафенее.

Когато месото започне да се зачервява, добавете брашното, доматения сок, нарязаните домати и лютия червен пипер. Изсипете водата и добавете жълтия фасул.

Добавете дафиновите листа, черен пипер на вкус и нарязания магданоз. Разбъркайте всичко добре, покрийте и гответе на слаб огън манджата с телешко за около час с периодично разбъркване.

Сервирайте жълтия фасул с телешко с домашен царевичен хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: