Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с шоколад и уникален крем

Бисквитена торта с шоколад и уникален крем

Sanja ČipčićSanja Čipčić
Новак
15175
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Бисквитена торта с шоколад и уникален крем
Снимка: Sanja Čipčić
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
16
"Насладете се на тази прекрасна бисквитена торта с бял шоколад и наистина уникален крем"

Необходими Продукти

  • За блата
  • бисквити - 300 г
  • масло - 125 г
  • За крема
  • бял шоколад - 200 г
  • крема сирене - 500 г (пълномаслено)
  • пудра захар - 75 г
  • ванилия - 5 мл
  • сладкарска сметана - 300 мл
  • крем лотус - 200 г може и лешников крем
  • За декорация
  • крем лотус - 200 г
  • сладкарска сметана - 150 мл (разбита)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете бисквитите, прибавете разтопеното масло, бъркайте, докато не станат лепкави и компактни.

Притиснете на дъното на форма с диаметър 22 см (поне 8 см висока) и сложете в хладилник да стегне, докато приготвите крема за бисквиената торта.

Крем:

Разтопете белия шоколад в микровълнова фурна няколко пъти по 30 секудни, като вадите и бъркате. Оставете 10 мин да се охлади.

В голяма купа на ръка разбийте крема сиренето с пудрата захар и прибавете разтопения шоколад, след което бъркайте добре, докато всичко не се смеси.

Отделно разбийте сладкарската сметана и я прибавете в крема.

Сипете лотус крема и разбъркайте леко, докато не останат шарки като мрамор.

Намажете крема върху блата и оставете за една нощ в хладилника.

Съветвам ви за тази уникална бисквитена торта да използвате шоколад, който бихте си купили за директна консумация.

Декорация:

Внимателно махнете обръча на тортата, заравнете с шпатула и залейте с разтопения лотус крем.

Може да оставите следи от шпатулата. Направете розички от сметаната и украсете шоколадовата бисквитена торта.

Тортата е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: