Начин на приготвяне
Вместимост на чашата - 200 мл
Яйцата със захарта се разбиват 5 минути, добавя се олиото и есенцията, пресятото брашното с бакпулвера се редуват с газираната напитка, докато свърши количество им.
Добавят се лимоновите корички. В намаслена форма с диаметър 25 см се сипва повече от половината количество, към останалата част се добавя пресятото какао, разбива се до хомогенна смес и се добавят шоколадовите топчета и още 1 с.л газирано, за да стане еднаква плътността на двете смеси.
Така получената смес се изсипва върху другата и с шишче се правят движения, да се размесят двете смеси.
Пече се пухкавият кекс на долен реотан на 160 г (без вентилатор), докато стигне ръба на формата, след което се включва и на горен реотан фанта кексът се пече до суха клечка.
Разтопих шоколад, разредих с малко прясно мляко и с получената смес полях кекса и поръсих шоко криспита.
Пухкав кекс с Фанта и лимонови корички - Бон Апети и внимавайте с броя изядени парчета ❤️
Коментари