Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зелен фасул с тиква

Зелен фасул с тиква

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Зелен фасул с тиква1 / 2
25/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 750 г
  • тиква - 800 г
  • масло - 125 г
  • лук - 100 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се почиства и измива, начупва се на парчета, залива се с топла вода и се вари до полуомекване.

Тиквата се обелва, нарязва се на филийки и се прибавя към фасула.

Ястието се посолява и се вари до омекването на фасула и тиквата.

Прибавя се задушеният в маслото ситно нарязан лук.

След като поври още няколко минути, ястието се сваля от огъня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
43
31
20
10
Дай твоята оценка: