Агнешко на фалшив сач

Ja to takoJa to tako
Новак
4323
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Агнешко на фалшив сач2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
6
"Най-доброто агнешко, което някога сте опитвали, уверете се сами"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 3 кг (бут, ребра или плешка)
  • олио - 100 мл
  • розмарин - 1 клонка
  • сол - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • картофи - 1 кг
  • моркови - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и осолете агнешкото месо, подредете в тава, прибавете покрай него картофите, лука и морковите, полейте с олио и сипете вода до половината съд, похлупете.

Сложете във фурната и включете на най-силната степен.

Печете агнешкото на фурна така около час, след което махнете капака, обърнете месото на другата страна.

Похлупете отново и свалете температурата до около 200 °C и печете още около час и половина.

След това извадете от фурната и сервирайте топло агнешко на фалшив сач.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: