Начин на приготвяне
Намажете с масло и поръсете с какао еднократни алуминиеви форми за мъфини. Сложете ги в хладилника.
Разтопете на водна баня шоколада с маслото. Оставете да се поохлади малко. Разбиват се яйцата със захарта и се добавя брашното.
Към тази смес на няколко пъти се добавя разтопения шоколад. Внимателно се разбърква. Сместа се изсипва във формите малко над половината, защото ще се надуе.
Шоколадовите суфлета се пекат в предварително нагрята фурна на 200 градуса за 10-12 минути. Целта е вътрешността да остане течна.
Аз ги пекох точно за 10 мин на горен и долен нагревател, но всяка фурна е различна и затова ги следете.
Най-добре е да сложите първо едно суфле и да засичате за колко време точно ще се опече, за да е с течен център.
Получава се разкошно шоколадово суфле.
Коментари