Начин на приготвяне
За този уникален крем маскарпоне обелете, измийте и нарежете тиквата на парчета в тавичка за печене.
Поръсете с малко захар и 1 с.л олио или краве масло. Изпечете я до готовност във фурната.
Извадете и охладете напълно. Пасирайте я добре или намачкайте с преса за картофи.
В касерола разтопете кравето масло и добавете захарта. При непрекъснато бъркане се изчаква до получаване на карамел.
Добавете прясното мляко. Продължете бъркането до разтваряне на карамела. Махнете от котлона и оставете леко да се охлади.
В купа смесете маскарпонето, заквасената сметана и пудрата захар.
Разбъркайте с миксер до еднородна смес.
В подходящи чашки започнете да редите крема с тиква сложете на дъното малко от тиквата, крем, настърган шоколад и от карамелената смес.
Отново тиква и така до запълване на чашките, като завършите с крема.
Поръсете със смлени орехи и оставете десерта на Златка Димитрова с печена тиква в хладилника за кратко да се охлади.
Коментари