Начин на приготвяне
Маята се натрошава, прибавя се захарта и се залива с малко хладка вода. Брашното се пресява със солта. Прави се кладенче в средата и в него се слагат бухналата мая, киселото мляко, разбитите яйца и 5 ½ лъжици олио. Замесва се меко тесто.
Разделя се на 3 равни части, които се разточват на три кори. Намазват се обилно с разтопеното масло и се слагат една върху друга. Навиват се на руло, което се изтегля от средата към краищата. Двата края се усукват в обратни посоки.
Завива се на охлюв и се слага в намазана с масло тава. Покрива се с кърпа и се оставя да втасва на топло. След като втаса, се намазва с 2 жълтъка, разбити с ½ лъжица олио. Пече се в предварително загрята умерена фурна.
След като се извади от фурната, се поръсва със студена вода или се намазва с натопена във водата четка. Завива се в кърпа и отгоре с хартия, за да се задуши и омекне.