Начин на приготвяне
Измийте патладжана и разрежете през средата.
Направете разрези по дължината (вътрешната част). Полейте с малко зехтин и поставете в тавичка за печене (поставя се с кората на горе).
Изпечете в предварително загрята фурна на 200 °C за около 20-30 минути.
Извадете и издълбайте патладжаните. Нарежете месестата част.
В тиган загрейте 2-3 с.л зехтин и запържете лука.
Добавете каймата и подправките. Запържете я много добре, почти до златисто.
Сложете месестата част на патладжаните и кетчупа. Изчакайте 5 -10 минути изключете.
Напълнете патладжаните със сместа и подредете в тавичка за печене.
В касерола запържете брашното в кравето масло за бешамела до златисто.
Разредете с прясното мляко. Ако желаете по гъст, сложете по-малко количество мляко.
Добавете подправките, изчакайте 1-2 минути и изключете.
Бешамела сложете върху каймата, поръсете с кашкавал и печете пълнените патладжани в загрята фурна на 190 °C до готовност.
Пълнен патладжан с кайма и бешамел - уникална класика.