Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнен патладжан с кайма и ориз

Пълнен патладжан с кайма и ориз

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Пълнен патладжан с кайма и ориз
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Пълнени вкусотии за гладници"

Необходими Продукти

  • патладжан - 1 бр.
  • кайма - 250 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • доматен сок - 200 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 голяма глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • джоджен
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и разполовете патладжана. Изрежете внимателно вътрешността на патладжана на кубчета, така че да се получат лодки. Посолете и оставете да се отцеди за около 30 мин.

През това време нарежете лука на едро, а чесъна - на ситно. Измийте под течаща вода ориза.

В дълбок тиган запържете лука, чесъна, моркова на кубчета, каймата, ориза и кубчетата от вътрешността на патладжана. Овкусете с подправките /сол, черен пипер, кимион и джоджен/ и добавете доматен сок.

В намазнена тавичка сложете така наречените лодки /патладжани/ и напълнете с плънката.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност /около 60 мин/.

Сервирайте пълнените патладжани със стръкче свеж магданоз. По желание може преди да извадите ястието, да поръсите с настърган кашкавал и запечете за още 10 мин.

Забележка: Ако ви останете плънка, използвайте я да напълните тиквички или чушки.

Пълнените патладжани с кайма и ориз са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: